Siyaset Akademisine Başladım. - Bana Dair - Yakup Çetin
Son Bio Makaleleri
Loading...

25 Eylül 2013 Çarşamba

Siyaset Akademisine Başladım.

Ak Parti Siyaset Akademisi
Ak Partinin düzenlemiş olduğu ve  Türkiye'nin her köşesinde gerçekleştirilen eğitimlerden biri olan Seydişehir Siyaset Akademisine 22.09.2013 tarihinde ilk kursu gerçekleştirerek başladık.

Ak Parti Ar-Ge başkanlığı tarafından hazırlanan ve Siyasete yeni yüzlerin kazandırılması için ve centilmence bir siyaset kültürünün gelişmesi için tüm siyasi partilerinin üyelerine ve halkın genel katılıma açık kursa bizlerde katıldık. 

Bu kurslar ile siyasetin toplam kalitesi açısından, siyasetin yarınları, bir hasımlık meselesi olmaması açısından, siyasetin centilmence bir rekabeti içermesi açısından AK Parti’nin Türkiye’deki siyasete bakışı açısından da en önemli ana noktalarından birisidir.

Eğer Türkiye değişecekse siyasete bakış da siyaset yapma biçimi de ve siyasetin gelecekteki oluşma biçiminin de değişmesi lazım. Eskiden uygulan kirli siyaset mantığının değilde centilmence ortak paydalarda bulunan insanların ortak paydasına hizmetini artırmak için gerektiğinde birleşebilmesini geliştirecek ve siyaset bilincini geliştirecek eğitimler verilmektedir. 

Ben şahsen öyle değişik kurslara katıldım ki, o kursların yanında bu kurs gerçekten çok verimli geçiyor, Kişisel Gelişim, Siyaset Bilinci ve kariyer saatleri ile çok faydalı bir kurs. Programa katılan Profesörlerin dersin başında dikkat çektikleri ilk konu hemen biz siyasi olarak Ak Parti için değil konumuzun eğitimini vermek için geldik şeklinde söylüyorlar. 

Bu anlattıklarını bizzat gördük, duyduk. Ak parti çalışmalarının artıları ve yeri geldiğinde açık yüreklilikle eksilerini söyleyebiliyorlar. Bence kurslara Siyasetle ilgili tüm herkesin katılmasını şahsım adına isterim. 

Bizim kursumuz 22.09.2013 Pazar günü başladı ve Kasımın son haftasına kadar sürecek, Bayram dolayısıyla iki üç hafta uzuyor süre. Kurs Pazar günü sabah ve Öğleden sonra oturumu olarak iki aşamada gerçekleşiyor. 

Seydişehir Siyaset Akademisinde şuana kadar aldığımız eğitimlerde ders veren eğiticiler ve deneyim paylaşımında bulunan Büyük Şehir Belediye Başkanları aşağıdaki gibidir;


  1. Tahir Akyürek: Konya Büyük Şehir Belediye Başkanı (Büyük Şehir Yasası ve Faydaları konularında)
  2. Prf Dr Tanel Demirel: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
  3. Prf. Dr. Kemal Görmez : Yerel Yönetimler tarihi gelişimi (Belediyeler tarihi)
  4. Kişisel Gelişim Uzmanı Hakan Turgut: İletişim Becerileri.
  5. Prf Dr Mustafa İlicali: Karşılaştırmalı Yerel Yönetimler Örnekleri. (Dünya ve Turkiye)
  6. Lokman Ayva :Siyaset ve Kök Teorisi - Deneyim ve Vizyon Paylaşımı. (İstanbul Millet Vekili)

Not:Dersler devam edildikçe bilgiler güncellenecek tir.

Etkinliklerden görünümler;

 

 

 

 

 
Önceki
Bu en eski makale
Yorumla ve görüşün değerlensin


EmoticonEmoticon

    Hayat bir an, o da bu an...
Notification
This is just an example, you can fill it later with your own note.
Done